Dussense Boys met stevige selectie op weg naar de competitie

index2

Zondag-vierdeklasser Dussense Boys was in de vorige editie om de Altena Cup verrassend halvefinalist. Feitelijk is de ‘kasteelclub’ de laagst geklasseerde vereniging in de gemeente Altena. Trainer André Vos kreeg zijn groep op tien augustus bij elkaar voor de eerste training. De vakanties zijn nu eenmaal laat in het Zuiden. Vos heeft acht jonge spelers bij zijn selectie gekregen omdat de club vanwege capaciteitsproblemen geen volwaardig JO19-team kon inschrijven. “Ik ben daar content mee, want er zitten weer een aantal talenten bij die ik zeker bij het eerste elftal kan inschakelen. Op die wijze kan ik werken aan een mooie toekomst voor Dussense Boys”, vertelt de voormalig speler van Rijswijkse Boys. Vos is tevreden over de nieuwe indeling van de competitie. “De Rotterdamse clubs zijn eruit. Dat vinden wij niet vervelend.” Over het algemeen is het rustig rondom Dussense Boys. Waarschijnlijk gaat er één speler vertrekken. “Ik verwacht dat Jesse Vos niet terugkeert bij de groep. Hij woont in Breda en de afstand zal voor hem mogelijk te groot worden.” De wedstrijddagen om de Altena Cup komen Vos goed uit. “Wij spelen een viertal korte wedstrijden. Op dinsdag tegen NOAD’32 en GDC en op zaterdag tegen Almkerk en Kozakken Boys O23. Dat zijn goede oefenwedstrijden. Daarna beginnen wij meteen aan het bekertoernooi.” André Vos is blij dat hij er, gezien de grote van de selectie, een assistent heeft bijgekregen. Peter van Kruining is een trainer die onlangs in Dussen is komen wonen en zichzelf bij de club heeft aangeboden.