Woudrichem, met in augustus aangestelde trainer, op weg naar de Altena Cup

logowoudrichem

Na twee kampioenschappen stabiliseert Woudrichem keurig in de tweede klasse. In het seizoen 2019-2020 pakte de ploeg zelfs een periodetitel. Trainer Piet Saaman stelde bij zijn afscheid dat hij het nog wel eens had willen zien als corona geen streep door het seizoen had gezet. “Woudrichem brengt in nacompetities altijd iets aparts. Maar het mocht niet zo zijn.” De club nam afscheid van Saaman en haalde Erwin van Breugel, een trainer met een schat aan ervaring in het betaalde voetbal. Hij was lang assistent-trainer bij RKC. Zijn laatste periode in de eredivisie bij Fred Grim. In december 2020 liet hij weten: “Ik ben heel blij met de aanstelling en het jaarcontract bij Woudrichem. Ik ga daar aan de slag met een volwassen groep, die mogelijk nogmaals de stap naar de eerste klasse kan maken.” Maar het liep heel anders. Onlangs, in juli, liet hij Woudrichem weten dat hij zijn afspraak niet kon nakomen. Hij ging in op een fulltimebaan bij de KNVB. Woudrichem moest die beslissing respecteren en kon laat op zoek naar een opvolger. Op het moment dat dit boekje werd gedrukt was er nog geen definitief besluit over een nieuwe trainer. Als je dit leest zal dat wel het geval zijn. Met de nieuwe man gaat Woudrichem dus naar het toernooi om de Altena Cup. De Woerkumers behoren ongetwijfeld tot de kanshebbers voor de overwinning. Natuurlijk gaan zij ook een poging wagen om volgend seizoen in de tweede klasse weer voor de prijzen te gaan spelen.