Kozakken Boys komt met team onder 23 jaar naar Giessen/Rijswijk

club-logo-kozakken-boys

Kozakken Boys komt met het team onder 23 jaar naar het toernooi om de Altena Cup. In de vorige editie verscheen Kozakken Boys met het tweede elftal, maar door de komst van het team O23 is het tweede team afgeschaald en speelt op een lager niveau. De Werkendammers zijn ingedeeld in de ‘poule des doods’ samen met de eersteklassers GRC 14 en Almkerk. Sleeuwijk maakt deze sterke groep compleet. Voor de competitie is Kozakken Boys ingedeeld in de tweede divisie. Peter Drijver, hoofd opleidingen bij Kozakken Boys, heeft een volledig nieuwe groep samengesteld. De talenten komen onder meer van Sparta (Rotterdam), NAC (Breda), FC Den Bosch en zelfs Lazio Roma. De gemiddelde leeftijd van de groep ligt op 21 jaar. Trainer Martin Klerx beschikt in totaal over twintig spelers. Hij zal er een systeem in willen slijpen, dat het eerste elftal ook uitvoert. “Dat is belangrijk, want dit team is een vangnet voor het eerste elftal van trainer Rick Adjei. Als hij spelers nodig heeft dan wil hij ze uiteraard moeiteloos kunnen inpassen”, licht Drijver toe. Daarnaast kunnen grote talenten van het JO19-team van Kozakken Boys doorschuiven naar het team O23. Drijver kijkt uit naar het toernooi om de Altena Cup. “Ik vind het vooral mooi dat Kozakken Boys in alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd is. Dat versterkt de band met de andere verenigingen in de gemeente Altena.”