Trainer Peter Burg gaat in Andel met ervaren groep spelers aan de slag

140821

ANDEL – Voor Sparta’30 begrippen was het een drukke periode rond 15 juni van dit jaar. De derdeklasser begroet niet alleen trainer Peter Burg als nieuwkomer maar ook nog eens een half dozijn nieuwelingen. Daarbij drie ervaren spelers met een GRC 14-verleden. Doelman Dennis Mijdam, Martin Kant en Wilco van Oord besluiten hun voetballoopbaan in Andel voort te zetten en misschien wel af te ronden. Thijs Garstman en Dennis van Aalst komen van het Brakelse BZC’14. Marten Nieuwkoop keert terug van NOAD’32. Remco van der Heijden vertrekt en gaat naar Wilhelmina’26. Brian Buskop en Piotr Murawski hebben een dikke streep achter hun voetballoopbaan gezet. Het is aan Peter Burg om van deze mix van jeugd en ervaring een goed draaiend team te maken. De Bosschenaar (45) was in het verleden een begenadigd spits. Hij was trainer bij de zondagclubs CHC/Orka, GVV, Were Di, Alem, Be Ready en Vlijmense Boys. Burg volgt clubman Mark van Noorloos op, die eerder de jeugd onder zijn hoede had en tussen 2018 en 2021 hoofdtrainer was. Met Wilco van Oord heeft Sparta een karrevracht aan ervaring binnengehaald. De Werkendammer werd in zijn eerste jaar als senior met Kozakken Boys meteen kampioen. Met Almkerk en GRC 14 beleefde hij ook diverse hoogtepunten. Wilco van Oord keerde vorige zomer na negen seizoenen Rijswijkse Boys/GRC 14 terug naar Almkerk, waar hij eerder al zeven seizoenen actief was. “Vanaf dat moment heeft het niet meegezeten. Begin augustus speelden wij een oefenwedstrijd tegen Kozakken Boys. Halverwege de eerste helft raakte ik bij 0-0 geblesseerd aan een kuit. Dat heeft mij twee maanden aan de kant gehouden. Toen ik weer aansloot bij het eerste elftal, viel door corona de competitie stil. Balen, want door de pandemie was ook mijn laatste seizoen bij GRC 14 al verknoeid.”