Almkerk lijkt potentieel winnaar van de tweede Altena Cup

VV-Almkerk-logo-180px

ALMKERK – Almkerk mag zich een redelijk stabiele eersteklasser noemen. In de laatste tien jaar kwam de ploeg acht seizoenen op dit mooie niveau uit. De laatste jaren was een zevende en een vijfde plaats heel acceptabel. Dat niveau wil de club graag handhaven en geeft dat trainer Ad van Seeters ook mee. De ervaren coach uit Raamsdonksveer begint bij Almkerk aan zijn derde seizoen en heeft een contract zonder einddatum. Aanvankelijk moesten Almkerk en Van Seeters aan elkaar wennen, maar zijn werkwijze beviel al snel. Hij verwelkomde onlangs Jurre van Veen (GDC), Sjors Maas (Roda Boys/Bommelerwaard), Sharog Susani (Pelikaan) en Danilo Kros (GRC 14) als nieuwkomers. De club zelf schoof Kevin Noorloos, Andres Kwetters, Toon van Drunen, Jorg Kant en Nick Kant door vanuit het tweede elftal. Almkerk gaat sterkhouder Jelle Strijtveen missen. Hij vertrekt naar het Oosterhoutse TSC. Ook Jules Bossers (Right’Oh), Wilco van Oord (Sparta’30), Martijn Knoop (Sleeuwijk) en Tijn van Galen (Groen Wit) kiezen voor een andere uitdaging. Van Seeters is in Almkerk in zijn element. “Het bevalt ons beide prima. We hebben afgesproken dat ik voorlopig nog even doorga en als het veldwerk niet meer gaat, ga ik hier misschien wel verder als technisch coördinator. Ik zie mij hier over twee jaar, op mijn zeventigste, ook nog wel zitten.” Leeftijd zegt in de voetballerij niets. In de top denkt Dick Advocaat ook nog niet aan stoppen en sprak Louis van Gaal in juli nog met de KNVB over een contract als bondscoach. Van Seeters kwam na vijf jaar RBC in 1985 vanuit het betaalde voetbal definitief in het trainerswereldje terecht. Hij begon in Geertruidenberg bij Right’Oh. Later werd hij met Baronie landskampioen en had hij vier seizoenen Kozakken Boys onder zijn hoede. In 2019 keerde hij – na acht jaar in het zondagvoetbal te hebben gewerkt – terug op de zaterdag toen Almkerk onverwacht bij hem aan de bel trok.