Het tweede team van Achilles Veen zal het helemaal op eigen kracht moeten doen

Logo Achilles Veen Nieuw

De beide grootmachten in de gemeente Altena, Kozakken Boys en Achilles Veen, kunnen niet hun sterkste ploeg naar het toernooi om de Altena Cup sturen. Voor beide clubs is op 28 augustus de competitie immers al begonnen. Achilles Veen speelde de laatste jaren in het toernooi om de Altena Cup al met het tweede team. Trainer Kornee Sterrenburg is een bekende binnen de club. Hij kwam als speler uit in de hoofdmacht van Veen. Hij begon in zijn geboorteplaats Sleeuwijk. Als talent ontwikkelde hij zich bij Willem II voordat hij bij Achilles Veen terechtkwam. Via Roda Boys/Bommelerwaard streek hij bij NOAD’32 neer, waar hij ook als trainer begon. Later zou Sterrenburg Zuilichem trainen. Achilles Veen 2, met een kern van spelers uit het eigen dorp, doet jaarlijks mee voor de titel in de eerste klasse. Komend seizoen zal met Sterrenburg als oefenmeester opnieuw een poging worden gedaan in de hoofdklasse terug te keren. Een tweede elftal weet nooit waar het aan toe is. Mogelijk laat hoofdtrainer John Karelse regelmatig spelers uit zijn selectie met het tweede elftal meedoen. “Toch lijkt die kans nu kleiner omdat Karelse vijfmaal mag wisselen en daar zal hij zeker gebruik van gaan maken”, weet Johan van Bijsterveld, op dit moment assistent-trainer bij het eerste elftal. Sterrenburg zal het dus vooral met zijn eigen kern moeten gaan doen. Het toernooi om de Altena Cup is daarom ook voor hem en het team een mooie graadmeter.