GDC zet voor het komende seizoen zeker niet al te hoog in

images

Gerrit Molenaar neemt de tijd om zijn groep op dit seizoen voor te bereiden. “Ik heb veel jongens die laat op vakantie gaan. Dat is hier in het Zuiden nu eenmaal niet anders. Ik moet mijn programma zo samenstellen dat ik de hele groep bij de competitiestart op 25 september maximaal heb voorbereid.”

Molenaar begon vorig jaar in augustus bij GDC. “Van het team van toen is Jurre van Veen naar Almkerk gegaan en een aantal spelers heeft om diverse redenen een stap terug gedaan. Het gaat om Wesley de Waard, Stefan Storchart en Loek de Jong. Met name in de breedte heeft GDC ingeleverd. Wij doen echt een stapje terug. Ik ga met zestien spelers en drie keepers werken”, laat de inwoner van Hank weten. Hij moet weer eens gaan bouwen, maar daar is hij in zijn trainersloopbaan wel aan gewend geraakt. Wie Molenaar binnenhaalt krijgt een trainer voor de lange termijn. “Ik ga heel nauw samenwerken met jeugdtrainer Gwen Vos en de trainer van het tweede elftal, Wim Vos. Wij zetten vanaf nu maximaal in op het ontwikkelen van de jeugd. En het ziet er niet onaardig uit. Met talenten als Niek in ’t Veld en Hugo van Hemert heb ik spelers die al bij mij meetrainen. Zij hebben nog een periode van aanpassing nodig, maar zij kunnen er wel gaan komen.” Molenaar verwacht veel van oudgedienden als Jamie Youell, Erik den Ouden en Jelle Bouman, die de boel zowel op het veld als ook daarbuiten op sleeptouw moeten gaan nemen. “Zij zijn voor mij bepalende factoren voor de toekomst.” Gerrit Molenaar werkte de laatste drie jaar bij HSSC’61. Juist die club is samen met SC Everstein uit de derde klasse D weggevallen. “In de Altena Cup ga ik lekker met zestien man werken. Daar komen wij wel doorheen.”