HAK: “We laten mensen graag proeven wat lekker én gezond is”

HAK PlanetProof Spinazieveld met bord

Iedereen kent HAK. Maar niet iedereen weet dat HAK zijn oorsprong vindt bij de familie HAK uit Altena. Het bedrijf begon in de jaren ’20 van de vorige eeuw met een aantal winkels, waarbij moeder Hak producten maakte in de schuur, die haar zonen vervolgens verkochten. In 1952 hebben deze zonen een fabriek gestart in Giessen, waar het huidige bedrijf nu nog steeds gevestigd is. Nu heel wat jaren later staat HAK bekend om het verwerken van groente tot lang houdbare producten. “Ons assortiment bestaat voornamelijk uit groenten en schotels in potten en stazakken en ook nog enkele producten in blikjes”, vertelt Corrine den Dekker, directiesecretaresse van HAK.

Die verwerking gaat niet zomaar. “Bij HAK werken wij met het principe van de Groene Keuken. Daarbij zorgen we dat producten zo duurzaam mogelijk tot stand komen en dat het ook zo puur mogelijk is. We voegen bijvoorbeeld zo min mogelijk of helemaal geen suikers toe, maar gebruiken alleen de natuurlijke suikers, uit de groenten zelf, bijvoorbeeld bij onze appelmoes. Hierdoor zijn onze producten gezond, puur én lekker.”

Altena Cup
En dat wil het bedrijf ook naar buiten brengen tijdens de Altena Cup. “Tijdens de vorige editie van dit toernooi hebben wij samen met Schouten Europe gezorgd voor een gezonde vegetarische maaltijd. Om spelers en toeschouwers kennis te laten maken met de mogelijkheden van onze producten. Wij verzorgden toen bijvoorbeeld de appelmoes 0% toegevoegde suikers voor bij de vegetarische nuggets van Schouten Europe. Ook dit jaar doen wij daar graag aan mee. We vinden het belangrijk dat mensen ervaren hoe gezonde voeding lekker kan zijn en wat er allemaal van te maken is. Dit kunnen we dan ook doen door gezonde voeding aan te bieden tijdens zo’n toernooi.” Daarom is HAK ook dit jaar weer partner.

Regio
“Het speelt voor ons ook mee dat wij uit deze regio komen. We krijgen vaker sponsoringsverzoeken, maar als een evenement in onze regio plaatsvindt en dit evenement is ook nog gericht op sporten en gezondheid vinden wij het heel mooi om daarin iets voor te kunnen betekenen.”