Wethouder Peter van der Veen aan het woord

03. foto Peter van der Ven - JH

Het is een dag na de zinderende WK-finale waarin de Leeuwinnen hun meerdere moesten erkennen in de Verenigde Staten. Maar dit toernooi heeft laten zien dat goed samenwerken je ver kan brengen. Inspiratie voor vele voetbalmeiden die als een Lieke Martens dribbelen, trappen als een Sharida Spitse of als een Sari van Veenendaal naar de bal duiken.

Het WK is voorbij, we richten ons op nieuwe toernooien. Ik ben ontzettend trots om aan te mogen kondigen dat 20 en 24 augustus maar liefst 2500 voetballers en voetbalsters van de 13 clubs die Altena rijk is hun opwachting maken in de eerste editie van de Altena Cup.

Veel dank aan de initiatiefnemers van dit bijzondere voetbaltoernooi. Heel wat uren zijn gegaan naar de organisatie, sponsoring en communicatie.

Ik ben blij dat ook aspecten als een gezonde kantine en rookvrije sportvelden aandacht krijgen. Zo draagt voetbal nog meer bij aan een gezonde sportieve omgeving.

De afgelopen weken is er op het strand en campinggras vast veel geoefend. Meiden en jongens, zijn jullie er klaar voor? Spelers en organisatie, heel veel succes! Ik sta langs de lijn om jullie aan te moedigen, hopelijk samen met heel veel supporters!

Peter van der Ven

Wethouder Sport