Beleef Altena actief betrokken bij de Altena Cup

Bart Stoutjesdijk

BeleefAltena zal deze zomer aanwezig zijn bij de Altena Cup. Het platform voor en door jongeren zal foto’s en filmpjes maken, verhalen zoeken en spelers interviewen. Dit zal allemaal te volgen zijn op de sociale media van BeleefAltena en de daarbij behorende website beleef-altena.nl.

Het platform is een initiatief van Stichting Altena Kennispoort voortgekomen uit een van de icoonprojecten vanuit de koker van Vrouw & Altena. Het wordt vormgegeven door studenten als bijbaan en het laat jongeren zien hoeveel kansen er liggen in Altena op het gebied van werkgelegenheid, recreatie en wonen op het platteland. Dit wordt gedaan door wekelijks content te plaatsen over wat jongeren doen en zouden kunnen doen hier in de regio en de vacatures op AltenaWerkt.

De studenten gaan langs bij evenementen, op zoek naar jongeren met goede verhalen en maken hier filmpjes, artikelen en fotoreportages over. Zo plaatsen ze elke week een interview met een talent in Altena en wordt er een overzicht gegeven van de evenementen in het weekend. Ook de uitslagen van voetbalwedstrijden met daarbij foto’s van de spelers worden geplaatst. Dit doen de studenten allemaal omdat ze het zelf heel leuk vinden en omdat ze het belangrijk vinden dat jongeren op de hoogte zijn van wat er gebeurt in hun eigen regio en wat de mogelijkheden zijn om hier te groeien.

Inmiddels zijn er meerdere studenten actief betrokken bij het platform. Bart Stoutjesdijk is de fotograaf, hij gaat langs bij voetbalwedstrijden en evenementen om daar de leukste foto’s van te maken. Rozemarijn van der Stelt maakt video’s en interviews over van alles wat speelt in de regio. Fleur Kant houdt alle evenement in de gaten en zet dit allemaal in de agenda en deelt dit op sociale media. Jelle Stout maakt video’s over evenementen in de regio. Marel van Andel doet interviews en gaat op zoek naar mooie verhalen. De achterkant van de website en de vacatures worden geregeld door Mike Kwaaitaal.

Een deel van dit team zal aanwezig zijn bij de Altena Regio Cup om de leukste content te maken en het evenement goed in beeld te brengen. Ook worden er flesjes water verzorgd vanuit het platform en zal er een fiets aanwezig zijn waarmee je je eigen shake kunt maken door te trappen, met het oog op bewegen en gezond eten.