FC Altena wordt een van de bindende factoren binnen de gemeente Altena

Altena Cup_logo FC Altena

Philip den Haan selecteert unieke spelersgroep

Op zaterdag 24 augustus worden op sportpark Almbos de finalewedstrijden om de Altena Cup gespeeld. De winnaar krijgt niet alleen de Altena Cup 2019 in handen maar wordt ook organisator van een wedstrijd tussen FC Altena en een bekende betaaldvoetbalclub. Dit duel wordt aan het einde van het komend seizoen gespeeld.

Een extra en bijzonder mooie prijs dus voor de winnaar van de Altena Cup 2019. Het team van FC Altena wordt samengesteld uit de beste spelers uitkomend bij clubs in de gemeente Altena. De organisatie van deze wedstrijd wordt een samenwerking tussen Stichting Altena Cup en de winnende en dus organiserende vereniging.

FC Altena zal bestaan uit achttien spelers en twee keepers die hebben deelgenomen aan het toernooi om de Altena Cup 2019. Philip den Haan, nu trainer/coach bij Schelluinen en voormalig trainer/coach van onder meer Kozakken Boys en IJsselmeervogels, wordt trainer/coach van FC Altena. Hij wordt daarbij gesteund door een complete staf. Den Haan zal vanaf februari 2020 in overleg met coaches van de diverse teams, het team gaan samenstellen. In aanloop naar de wedstrijd tegen de betaaldvoetbalclub zullen een aantal trainingen en oefenwedstrijden worden gespeeld.

Bij de organiserende club wordt in juni/juli 2020 een volledig en interessant programma neergezet. Naast het hoofdgerecht tussen FC Altena en de BVO wordt de dag omlijst met wedstrijden tussen geselecteerde jeugdteams van jongens en meisjes. Tijdens de rust van de hoofdwedstrijd wordt om de penaltybokaal van Altena gestreden door jeugdspelers van JO8 tot en met JO11. Deze deelnemende spelers zijn door de clubs geselecteerd.

Uitkomen voor FC Altena moet een prikkel zijn voor voetballers in de gemeente Altena. Spelers worden uitgedaagd om meer uit zichzelf te halen. Op deze wijze wordt het belang van één Gemeente…. één Doel…. één Gemeenschap…. sportief, stevig en ook feitelijk onderschreven. Het voetbal heeft in de gemeente Altena een bindende functie en draagt bij aan de samenhorigheid binnen de in oppervlakte grootste gemeente van Nederland.  Duizenden spelers en speelsters zijn verbonden aan de dertien voetbalverenigingen in de gemeente. “De laatste keer dat een streekteam een dergelijke wedstrijd speelde was in 2005 toen op het sportcomplex van Almkerk tegen Feyenoord werd gespeeld”, herinnert Wilco van Oord zich nog. De verdediger stond toen tegen Pierre van Hooijdonk. Als speler van GRC 14 maakt Van Oord kans om nog eens zo’n wedstrijd te spelen. Feyenoord was in een veel verder verleden al eens te gast bij voetbalvereniging Giessen toen de club in 1983 twintig jaar bestond.