GRC 14 blijkt een blijvertje in de eerste klasse

Bart Stoutjesdijk

GIESSEN/RIJSWIJK – GRC 14 handhaaft zich al vijf seizoenen in de eerste klasse. De ploeg van trainer Piet de Kruif doet dat veelal op karakter en vooral in de thuiswedstrijden gesteund door een trouwe en fanatieke aanhang. Met name het balkon achter het oostelijke doel is berucht. Bezoekende clubs doen hun uiterste best om na de hervatting zelf in de richting van de kantine te spelen. Dat de Giessen/Rijswijkse Boys Combinatie zich telkens weer redt, is knap. De ploeg werd tweemaal tiende, een keer elfde en toen het seizoen in maart 2020 werd afgebroken door corona, twaalfde.

Voor komend seizoen komt de ploeg opnieuw uit in de eerste klasse C. Daar komt het weer bekende clubs als Sliedrecht, Almkerk, WNC, Nivo Sparta en LRC Leerdam tegen. Dit keer toch ook opnieuw acht ploegen uit het Utrechtse. Daarbij een aantal zeer ambitieuze clubs. De selectie van trainer De Kruif kent slechts vier mutaties. De ervaren doelman Dennis Mijdam gaat naar buurman Sparta’30. De jonge verdediger Danilo Kros was maar kort op het Almbos. Hij maakt de overstap naar competitiegenoot Almkerk. Er komt een nieuwe keeper. Robin Zonneveld Piek komt van Schelluinen, waar hij door een blessure nauwelijks actief was. Hij had zijn opleiding vooral in zijn eigen dorp Hoornaar bij SteDoCo. Samen met Nicky Janssen gaat hij uitmaken wie er straks onder de lat staat.

Bij GRC 14 wordt wat verwacht van aanvaller Mitchell Bastianen. “Ik ken GRC-trainer Piet de Kruif vanuit mijn tijd bij DESK. Hij volgde mij toen al, maar ik koos destijds voor OJC Rosmalen. Via mijn voormalige voetbalmaatje Koen van Baardwijk, hij komt ook uit voor GRC 14, werd het lijntje onlangs opnieuw gelegd. Nu was de keuze niet moeilijk. Ik kan weer een koppel met Koen gaan vormen. Dat was in het verleden aanvallend bij DESK ook een succes.”