Schouten Europe B.V. – Partner van de Altena Cup

GIESSEN
Burgstraat 12
Schouten Europe bestaat 125 jaar en viert feest inclusief officiele opening pand door minister Schouten

Schouten is specialist op het gebied van het ontwikkelen, produceren en verpakken van vleesvervangers. In 1893 is ons familiebedrijf gestart als bakkerij. Daarna zijn wij jarenlang actief geweest in de handel in grondstoffen en veevoeders.

In 1990 is Henk Schouten gestart met de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van soja-eiwit. Ons bedrijf is gevestigd in de Burgstraat in Giessen.

Op dit moment leveren wij onze vegetarische producten in 42 landen. Internationale supermarkt- en fastfoodketens zijn klant maar ook producenten van maaltijden, salades en pizza’s. Inmiddels zijn er ook Schouten bedrijven opgezet in India, USA en het Midden-Oosten.

We zijn trots op onze afkomst en vinden het leuk om ook de inwoners van Altena kennis te laten maken met onze producten.

Onze producten worden sinds twee jaar al bij diverse regionale supermarkten verkocht. Daarnaast hebben we het initiatief genomen tot CHIEF, een Centrum voor Hulp bij Innovatie, Educatie en Fascinatie Plantaardige Eiwitten dat zal worden gerealiseerd op Landgoed Kraaiveld tussen Oudendijk en Sleeuwijk.

Waarom partner van de Altena Cup? Sport brengt mensen bij elkaar en neemt, ook in Altena, een belangrijke plaats in. Het bestuur van de Altena Cup is vanaf het begin duidelijk geweest over haar plannen op zowel sportief als maatschappelijk gebied. Deze spraken ons direct aan.

We hopen dat de Altena Cup in de eerste plaats veel mensen sportplezier mag brengen en daarnaast de beoogde bewustwording zal creëren. Op het gebied van voeding hopen wij hier zelf aan bij te mogen dragen.

Meer info: www.schoutenfood.com en www.goodbite.nl