Wethouder Sheikkariem: “De Altena Cup is een voorbeeld voor de toekomst”

 

Het mocht een hele tijd niet, maar nu mag het weer: met z’n allen voetballen. Ook wethouder Shah Sheikkariem is blij dat het weer kan. “Het is prachtig om te zien hoe iedereen hunkert naar een evenement als dit en hoe groot de blijdschap is dat dit eindelijk weer kan”, vertelt hij. “Naast de competitie die een toernooi met zich mee brengt is het nog veel belangrijker dat op deze manier verschillende clubs uit de kernen van Altena de mogelijkheid krijgen om elkaar te ontmoeten via sport. Op die manier komt er meer begrip voor elkaar, kunnen spelers elkaar ondersteunen en kan iedereen zich samen sportief inzetten.”

Sportiviteit 

De wethouder wenst alle deelnemers dan ook vooral veel sportiviteit. ““Als wethouder ben ik natuurlijk supporter van alle clubs. Ik ben een liefhebber van sport en zeker ook van voetbal. Ik houd vooral van tactisch mooi voetbal, waarbij clubs kunnen laten zien wat ze kunnen. Wie er uiteindelijk wint, vind ik minder belangrijk.”

Voor Sheikkariem zijn dan ook de sportiefste spelers de winnaars. “Ze zeggen vaak dat sport verbroedert, maar het kan ook zorgen voor vijandschap. Concurrentie mag, maar het is belangrijk dat sportiviteit de boventoon blijft voeren. Natuurlijk wil je als je aan het voetballen bent graag winnen, maar het maakt je een extra goede speler als je ook kunt zien waar de kwaliteiten van de tegenstander liggen.” De wethouder zelf is tijdens het evenement ook aanwezig om ieders kwaliteiten te bekijken tijdens en na de wedstrijden.

Gezondheid

Naast die wedstrijden, wordt tijdens de Altena Cup ook aandacht besteed aan gezondheid en bijvoorbeeld het op een juiste manier omgaan met het drankbeleid. Dat vindt Sheikkariem belangrijk. “Sportverenigingen moeten zich bewust zijn van de voorbeeldfunctie die zij hebben. Met duidelijk beleid kunnen zij ervoor zorgen dat jongeren niet in de verleiding gebracht worden. Als iemand serieuzer bezig is met zijn sport, komt daar naast het sporten ook discipline bij kijken, qua voeding en een gezondere levensstijl, daar kan een voetbalvereniging ook een steentje aan bijdragen. Het is mooi dat daar aandacht voor is tijdens dit evenement.” 

Toekomst

Al met al vindt Sheikkariem de Altena Cup een mooi voorbeeld voor de toekomst. “Bij de Altena Cup zien we hoe we mensen samen kunnen brengen door middel van sport. Ik zou het mooi vinden als in de toekomst vaker dit soort evenementen georganiseerd zouden kunnen worden. Misschien ook wel met andere sporten dan voetbal. Als wethouder sport kan ik dat alleen maar toejuichen.”