Rivierenlandfonds: “Sport staat bij ons hoog in het vaandel”

Altena Cup_website_Rivierenland fonds

Of het nou muziek, sport, zorg of kunst is, voor allerlei initiatieven staat Rivierenlandfonds klaar om financieel bij te springen. “Het Rivierenlandfonds probeert door financiële ondersteuning van verenigingen en stichtingen een bijdrage te leveren aan de samenleving. In Altena doen we dat voor de dorpen Almkerk, Nieuwendijk en Sleeuwijk. Jaarlijks maken we geld vrij om bijvoorbeeld de voetbalclub, korfbalvereniging of muziekvereniging te helpen”, vertelt Jaap van Diggelen, bestuurslid van Rivierenlandfonds.

Ook voor initiatieven die nu nog niet ondersteund worden door het fonds, zijn er mogelijkheden. “Een activiteit of organisatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen, om in aanmerking te komen. Evenementen moeten plaatsvinden en organisaties moeten gevestigd zijn in de dorpen van ons werkgebied, het moet een initiatief zijn van vrijwilligers en we willen dat de activiteiten ten goede komen aan de bewoners.” Als een initiatief daaraan voldoet is het mogelijk om een beroep op het fonds te doen.

Zo ondersteunt het Rivierenlandfonds nu ook de Altena Cup. Het evenement vindt niet alleen plaats in eerdergenoemde drie dorpen in Altena, maar dat was in dit geval geen probleem. “Omdat ook de voetbalverenigingen uit Almkerk, Nieuwendijk en Sleeuwijk meedoen, en er ingespeeld wordt op verbinding vonden wij het mooi om dit financieel te ondersteunen. Sport staat bij ons hoog in het vaandel, en daar dragen we dan ook graag een steentje aan bij.”

Wil jij weten of jouw organisatie ook een aanvraag kan indienen bij het Rivierenlandfonds? Dan kun je voor meer informatie kijken op rivierenlandfonds.nl of scan de QR-code.